Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Και ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το αίμα του Παύλου Φύσσα...



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει τη ρατσιστική εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτη ενάντια σε νεαρό αλλοδαπό που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας, δύο μόλις μέρες μετά τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ερωτήματα εγείρονται για μια ακόμα φορά για τη στάση της αστυνομίας αμέσως μετά τη ρατσιστική επίθεση.

Η πάλη ενάντια στους ναζί εγκληματίες της χρυσής αυγής, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα ενάντια στην Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της ίδιας μας της ζωής, για την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας και όχι οι μετανάστες και οι κατατρεγμένοι.

Η δράση της ΧΑ έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει και να εκφοβίσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό επιτίθεται και δολοφονεί αγωνιστές της αριστεράς. Γι’ αυτό στοχοποιεί και κατηγορεί τους μετανάστες για την καταστροφή που φέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές. Γι’ αυτό ποτέ δεν είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, όταν αυτός αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Οι νεοναζί της ΧΑ είναι συμμορία δολοφόνων, πολιτικοί απόγονοι του Μεταξά, των γερμανοτσολιάδων συνεργατών των ναζί κατακτητών και της χούντας. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών, το μακρύ χέρι αυτών που καταστρέφουν τις ζωές μας και ξεπουλάν το δημόσιο πλούτο για ένα ξεροκόμματο. Γι’ αυτό η ΧΑ στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Γι’ αυτό ψηφίζει τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας να καταδικάσουν την ρατσιστική επίθεση του φασίστα χρυσαυγίτη και να αγωνιστούν μέσα από το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης μας, ώστε να ξεσκεπάσουμε το πραγματικό πρόσωπο των ναζιστών δολοφόνων της ΧΑ και να τους απομονώσουμε πολιτικά και κοινωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου