Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για τη βίαιη καταστολή της αγωνιστικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ



Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στερεάς Ελλάδας
Τοπικές Επιτροπές Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την βίαιη καταστολή της αγωνιστικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο κλείσιμο της. Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου σε μια συμβολική – ολιγόλεπτη κατάληψη του οδοστρώματος εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο κλείσιμο της βιομηχανίας, η οποία εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!

Η κυβέρνηση έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει την διαμαρτυρία των εργαζόμενων αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον υποτακτικό χαρακτήρα  αυτής της κυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα. Η αστυνομία δε δίστασε να κάνει τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, χτύπησε για μια ακόμα φορά αναίτια δεκάδες απεργούς, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς ενώ προέβη και σε προσαγωγές απεργών και αλληλέγγυων.

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ολισθαίνει στον αυταρχικό κατήφορο. Όμως δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Η κυβέρνηση τρέμει την κάθε εργατική διαμαρτυρία. Τώρα είναι η στιγμή ενός πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.

Μόνη λύση είναι η ανατροπή της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας». Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων, να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.  Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την  κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.

Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


           Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Και ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το αίμα του Παύλου Φύσσα...



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει τη ρατσιστική εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτη ενάντια σε νεαρό αλλοδαπό που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας, δύο μόλις μέρες μετά τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ερωτήματα εγείρονται για μια ακόμα φορά για τη στάση της αστυνομίας αμέσως μετά τη ρατσιστική επίθεση.

Η πάλη ενάντια στους ναζί εγκληματίες της χρυσής αυγής, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα ενάντια στην Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της ίδιας μας της ζωής, για την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας και όχι οι μετανάστες και οι κατατρεγμένοι.

Η δράση της ΧΑ έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει και να εκφοβίσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό επιτίθεται και δολοφονεί αγωνιστές της αριστεράς. Γι’ αυτό στοχοποιεί και κατηγορεί τους μετανάστες για την καταστροφή που φέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές. Γι’ αυτό ποτέ δεν είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, όταν αυτός αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Οι νεοναζί της ΧΑ είναι συμμορία δολοφόνων, πολιτικοί απόγονοι του Μεταξά, των γερμανοτσολιάδων συνεργατών των ναζί κατακτητών και της χούντας. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών, το μακρύ χέρι αυτών που καταστρέφουν τις ζωές μας και ξεπουλάν το δημόσιο πλούτο για ένα ξεροκόμματο. Γι’ αυτό η ΧΑ στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Γι’ αυτό ψηφίζει τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Λαμίας και της Φθιώτιδας να καταδικάσουν την ρατσιστική επίθεση του φασίστα χρυσαυγίτη και να αγωνιστούν μέσα από το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης μας, ώστε να ξεσκεπάσουμε το πραγματικό πρόσωπο των ναζιστών δολοφόνων της ΧΑ και να τους απομονώσουμε πολιτικά και κοινωνικά.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Για τη φασιστική δολοφονία στο Κερατσίνι


Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. 

Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. 

Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. 

Δεν δέρνουν το κατεστημένο -  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. 

Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. 

Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. 

Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. 

Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι σήμερα στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να νικήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί. 

Ο φασισμός θα τσακιστεί.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε αγωνιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα

Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος. 

Οι απανωτές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί της "κυβερνητικής συνεργασίας" ΝΔ - ΧΑ, η πρόσφατη προτροπή του μνημονιακού κολαούζου των τραπεζιτών και της τρόικας, τηλεπαρουσιαστή του Αλαφούζου Μπ. Παπαδημητρίου, η προκλητική στήριξη των δυνάμεων καταστολής -ειδικά των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ- δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η ΧΑ είναι το βρώμικο μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου και του κράτους στην μάχη του ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αγωνιστές της Αριστεράς και συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος. 

Το δήθεν αντισυστημικό προσωπείο που φορούν πέφτει κάθε φορά που δείχνουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο από πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. 

Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομήχανους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές.

Ό,τι και να κάνει το σύστημα, το λαϊκό και εργατικό κίνημα με τους αγώνες του, με την οικοδόμηση ενός πανίσχυρου αγωνιστικού μετώπου ρήξης-ανατροπής, με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, με την άνοδο της περιφρούρησης και της επαγρύπνησής του, θα συντρίψει τους φασίστες, θα αντιμετωπίσει την κρατική και παρακρατική βία, θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, τη δικομματική κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης, όλα αυτά που γεννάνε και ενισχύουν διαρκώς τη φτώχια, την καταπίεση, τον φασισμό.

Καλούμε όλη την κοινωνία, τους αγωνιζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές και όλα τα όργανα του μαζικού κινήματος να καταδικάσουν αποφασιστικά το γεγονός και να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στους φασίστες και το φασισμό, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. 

Μια πρώτη άμεση απάντηση δόθηκε εχθές με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6.00 το απόγευμα.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

Ο περιφερόμενος θίασος , της ναζιστικής συμμορίας, της χρυσής αυγής επέλεξε τον τόπο μας για να εξαπολύσει το φασιστικό της δηλητήριο, σε μια εκδήλωση παρωδία της παρέας του φύρερ Μιχαλολιάκου, για τη μάχη των Θερμοπυλών.
Και σ’αυτό το σημείο ακριβώς είναι το οξύμωρο της ιστορίας, μιας και οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων έρχονται να υποδυθούν τους πατριώτες.

Αυτοί που ως οπαδοί του φασιστικού μεταξικού καθεστώτος θαύμαζαν το Χίτλερ και το Μουσολίνι , που ανάγκασαν τον ηρωικό στρατό της Αλβανίας και των οχυρών να συνθηκολογήσει, συνεργάστηκαν με τον κατακτητή την περίοδο της κατοχής , βασανίζοντας και δολοφονώντας χιλιάδες Έλληνες πατριώτες στα χωριά και τις πόλεις , στα δεκάδες μπλόκα , στα υπόγεια κρατητήρια της οδού Μέρλιν, την ώρα που ο λαός μας έδινε το παγκόσμιο παράδειγμα γενναιότητας αγώνα και θυσίας με μπροστάρη το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.
Αυτοί που στη μεταπολεμική Ελλάδα συνεργάστηκαν με τους νέους αγγλοαμερικανούς κατακτητές και όλοι μαζί πρώην ταγματασφαλίτες , δοσίλογοι μαυραγορίτες και βασανιστές κουκουλοφόροι ρίχτηκαν στο ανελέητο κυνήγι των «εθνικών μιασμάτων» δηλαδή όλων των αγωνιστών της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης πληρωμένοι από τους ξένους προστάτες αιματοκυλίζοντας τη χώρα με έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Αυτοί που ως πρωτοπαλίκαρα της ΕΣΑ και της Μπουμπουλίνας, ήταν οι στυλοβάτες της χούντας που αφόπλισε την Κύπρο το 1967 για να την παραδώσει στους Τούρκους εισβολείς το 1974 προκαλώντας ένα ανθρωπιστικό δράμα μια 40ετη κατοχή με χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.
Αυτοί έρχονται τώρα για να μολύνουν τον ιερό χώρο των Θερμοπυλών όπως κάνουν κάθε χρόνο , ξεχνώντας ότι οι κλασσικές Ελληνικές πόλεις-κράτη αγωνίστηκαν ηρωικά για να μείνουν ελεύθερες απέναντι στον περσικό δεσποτισμό και να δημιουργήσουν μετά έναν αξεπέραστο πολιτισμό και άμεση δημοκρατία με λαϊκές συνελεύσεις και διευρυμένα δικαιώματα.
Απορίας άξια και γεμάτη ερωτηματικά είναι και η στάση που κράτησε ο δήμος Λαμίας , εφόσον επιτράπηκε να συμπέσουν τα «Θερμοπύλεια» με το φασιστομάζεμα. Μήπως ήταν πάλι κανένα θέμα πρωτοκόλλου ??!! (sic). Γιατί αυτό είχε ισχυριστεί ο δήμαρχος σχετικά πρόσφατα , όταν κάλεσε και τους νεοναζί να παρεβρεθούν στην εκδήλωση τιμής για τα 69 χρόνια από τις ναζιστικές σφαγές στην Υπάτη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό όλων μας.
Το φασιστότσουρμο της χ.α είναι ανεπιθύμητο στις ηρωικές Θερμοπύλες ! Δεν χαρίζουμε την ιστορική μας μνήμη ενάντια στους διαχρονικους κατακτητές, στους σύγχρονους εφιάλτες!
Η αντισυστημικότητά τους σταματά εκεί που ξεκινάνε τα συμφεροντά τους. Ο ντόπιος υπάλληλος της Βουλής ξέρει καλύτερα. Ρίχνουν τα μεροκάματα ,κάνοντας πλάτες στα αφεντικά και στο κεφάλαιο, αφισσοκολλώντας αγγελίες στους τοίχους της πόλης για «ελαιοχρωματισμούς με μεροκάμματα μικρότερα απο αυτά των μεταναστών ..» και σαν θρασύδειλοι που είναι δεν υπογράφουν επώνυμα. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά, που στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας. Η εμμονή τους για φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, η ολοκληρωτική στήριξη στο Σαμαρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, η συμπόρευσή τους στο ξεπούλημα της ΑΤΕ, η στήριξη τους στις επενδύσεις του Μπόμπολα στις Σκουριές Χαλκιδικής, η «υπό προυποθέσεις» (sic) συμφωνία τους με την επίθεση των Αμερικανών στη Συρία και πολλά άλλα αποδεικνύουν το πραγματικό τους πρόσωπο , το πρόσωπο του φασισμού που δεν είναι τίποτα άλλο από τον καπιταλισμό σε παρακμή. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος , πιστοί στη δολοφονική παράδοση του ναζισμού , άλλοτε εντός των «ορίων» και άλλοτε σαν παρακρατική εγκληματική συμμορία που προσπαθούν να πείσουν πως για όλα φταίνε οι φτωχοί βιοπαλαιστές μετανάστες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι απεργοί, οι αριστεροί , οι αναρχικοί και κάθε ένας που σηκώνει ανάστημα στη σύγχρονη οικονομική λαίλαπα και στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμου . Καμιά κουβέντα για ΕΕ ΝΑΤΟ λες και οι υπερεθνικοί αυτοί οργανισμοί που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία δεν υπάρχουν.
Ο δημοκρατικοί κάτοικοι της ,πολύπαθης από τις ναζιστικές θηριωδίες, Ρούμελης δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Θα γυρίσουν την πλάτη στις εκδηλώσεις μίσους ,που βαφτίζονται πατριωτικές και θα στείλουν τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους.
ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚAI ΧΩΡΙΑ.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Να μην κλείσουν ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ με συντονισμένους αγώνες και απεργίες διαρκείας.



 Η κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο ουσιαστικά των τριών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) με την επίκληση του mail της Τρόικας είναι ενδεικτική της αλήτικης πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό.

Τρεις βιομηχανίες, από τα λίγα πια εργοστάσια που έχουν μείνει σε αυτήν τη χώρα, πάνε για κλείσιμο! Το ένα εξ αυτών, η ιστορική ΛΑΡΚΟ, εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!

Η πολιτική αυτή:

Ø  έρχεται από τα αφεντικά της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες πολυεθνικές, αλλά και ντόπιες, που σαν αρπακτικά έχουν πέσει στους εργαζόμενους και τον δημόσιο πλούτο να τον κατασπαράξουν.

Ø  δείχνουν ότι η πορεία αυτή δημιουργεί μια ανεπίστρεπτη καταστροφή των εργαζόμενων και των δυνάμεων παραγωγής, μια καταστροφή που πρέπει πάση θυσία να σταματήσει. Δεν πρέπει να συνεχίσει ούτε μέρα! Δείχνει ότι όσο συνεχίζεται ο δρόμος των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, μόνο καταστροφές μπορούμε να έχουμε!

Ø  αποδεικνύει τον χυδαίο υποτακτικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. Σαμαράς, Βεννιζέλος, Στουρνάρας πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. 

Ø  δείχνει πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που κατά καιρούς χύνει όλο αυτός ο συρφετός των αστών πολιτικών «για την πατρίδα». Δισεκατομμύρια εξοπλισμών, όταν τρέχουν οι μίζες ―που ένα μικρό μέρος μας έδειξε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου― κλείσιμο των βιομηχανιών αμυντικού υλικού όταν το ζητάει η τρόικα και το κεφάλαιο!

Μόνη λύση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας».  Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.  Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την  κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.

Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η λύση είναι στα χέρια μας!

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτω η ιμπεριαλιστική επέμβαση - Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον νέο πολεμικό τυχοδιωκτισμό


Για άλλη μια φορά οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται για πολεμική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η σχεδιαζόμενη πολεμική επιχείρηση ενάντια στη Συρία καμιά σχέση δεν έχει ούτε με τα δικαιώματα των λαών ούτε με την προστασία των αμάχων. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να  επιβληθεί  στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η ηγεμονία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με Κίνα και Ρωσία, να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, να εγκαθιδρυθούν παντού καθεστώτα φιλικά προς τη Δύση, να ενισχυθεί το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και αντιδραστικά καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία, να ανακοπεί η δυναμική των λαϊκών εξεγέρσεων όπως φάνηκε και με την Αμερικανική στήριξη στο πραξικόπημα του στρατού στην Αίγυπτο.

Η επέμβαση στη Συρία δεν πρόκειται να φέρει καμιά ειρήνευση. Αντίθετα το πιο πιθανό είναι να ενισχύσει τις πολεμικές συγκρούσεις, να οδηγήσει σε ακόμη πιο αιματηρούς εμφυλίους πολέμους, να φέρει αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε, το είδος της «ειρήνευσης» και της «δημοκρατίας» που φέρνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις το δείχνει το συνεχιζόμενο έγκλημα για πάνω από μια δεκαετία στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ αλλά και οι τραγικές εξελίξεις σε χώρες όπως η Λιβύη. Είναι υποκρισία οι φονιάδες των λαών και οι χρηματοδότες των δικτατόρων να μιλούν σήμερα για «δημοκρατία» και «ανθρώπινα δικαιώματα»  για να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητα του πολέμου. Άλλωστε, τον κυνισμό τους τον δείχνουν οι κυβερνώντες όταν τα θύματα του πολέμου και των επεμβάσεων είτε τα αφήνουν να πνίγονται στις ακτές της Μεσογείου, είτε τα στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που φέρνουν τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή μας, η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικά επικίνδυνη. Επιμένοντας στη λογική του άξονα με ΗΠΑ και Ισραήλ, δηλαδή της συμμαχίας με τις χώρες που συνειδητά προωθούν την αποσταθεροποίηση και τον πόλεμο και παραχωρώντας με πρωτοφανή υποτέλεια κάθε διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική μηχανή πολέμου απειλούν να κάνουν τη χώρα κομμάτι μιας πολεμικής περιπέτειας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τους εργαζομένους και το λαό. Η πρόσδεση στις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές έρχεται να συμπληρώσει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων,  της συντριβής του λαού, της πρόσδεσης στο ευρώ και την ΕΕ και της πλήρους εξυπηρέτησης των συμφερόντων των τραπεζιτών και των πιστωτών.

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Τώρα είναι η ώρα ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να υψώσει «πύργο ατίθασσο» απέναντι στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Με κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση της Αριστεράς, με πρωτοβουλίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με μαζικές, ενωτικές δυναμικές κινητοποιήσεις. Με κοινό μέτωπο των λαών ενάντια σε κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό.
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Κάτω τα χέρια από τη Συρία
  • Καμιά ελληνική συμμετοχή – καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών – εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
  • Έξω τώρα από ΝΑΤΟ και ΕΕ