Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις Ευρωεκλογές στη Λαμία


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου με επιτυχία η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας για τις Ευρωεκλογές του 2014, με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από τη φυλακή του Ευρώ και της Ε.Ε.».

          Τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις Ευρωεκλογές παρουσίασαν ο Κώστας Παπαδάκης, Δικηγόρος-Μέλος της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Γιάννης Σηφακάκης, Μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Κάργας, Πανεπιστημιακός, Ειδικός σε θέματα αγροτικής πολιτικής, Στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

          Οι ομιλητές τόνισαν πως σε αυτές τις τριπλές εκλογές πρέπει:

  • Να καταδικασθούν η συγκυβέρνηση και η πολιτική της τόσο γενικά, όσο και ειδικά στο επίπεδο πόλης και τοπικού κράτους, να καταδικασθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ, ο φασισμός και ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός.
  • Να απομονωθούν, να μείνουν έξω από τις γειτονιές και τους δήμους οι υποψήφιοι νεοναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.
  • Να καταδικασθούν οι κεντροαριστερές λογικές διαχείρισης και αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος (κίνηση 58, ΔΗΜΑΡ, κίνηση των 5 Δημάρχων κλπ.).
  • Να αποκαλυφθεί η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την αναγκαία απάντηση για την ανατροπή της επίθεσης, να ηττηθεί η πολιτική κυβερνητισμού και διαχείρισης εντός του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που προωθεί.
  • Να αποκαλυφθεί η λογική του ΚΚΕ εγκατάλειψης των ανατρεπτικών πολιτικών στόχων και άρνησης άμεσου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης.
Πάνω από όλα, να ενισχυθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Αυτοδιοικητικές εκλλογές και στις Ευρωεκλογές, η αριστερά που στέκεται ανατρεπτικά απέναντι στην κοινωνική λεηλασία του σύγχρονου καπιταλισμού, που προωθεί την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα, με κομβικούς πολιτικούς στόχους ρήξης, που προκρίνει σαν κρίσιμο στοιχείο για την ανατροπή της επίθεσης και την αλλαγή στη ζωή μας την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και τις μορφές συλλογικής εργατικής και λαϊκής οργάνωσης, που παλεύει στην πράξη για την κοινή δράση όλης της αριστεράς στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, που προωθεί τη μετωπική συμπόρευση όλων των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου