Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ!


Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση, από το πανελλαδικό κύμα συνελεύσεων και καταλήψεων σχολείων , ενάντια στο «νέο λύκειο», έσπευσε να δείξει το  γνωστό αυταρχικό φασίζων πρόσωπό της συλλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά μαθητές και γονείς. Με τις ίδιες μεθόδους που προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση του λαού, επιχειρούν να φοβίσουν και τη νεολαία στήνοντας ξανά νέα «φάμπρικα» μαθητοδικείων. Φωνάζουν , απειλούν ακόμα και με νέες συλλήψεις, με μαθήματα το Πάσχα, όμως ξεχνούν πως ο μεγαλύτερος φόβος γονιών και μαθητών είναι η έλλειψη πρόσβασης  στη μόρφωση, η ανεργία που μαστίζει τη νεολαία και η διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής πρόνοιας, στο όνομα της «κανονικότητας» των μνημονίων και της αποπληρωμής ενός ληστρικού χρέους που επέβαλαν κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ.

Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε για το «νέο Λύκειο», το σχολείο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο-κάτεργο ανταγωνισμού και βαθμοθηρίας. Στο νέο σχολείο, που  επιβάλουν  οι νόμοι της αγοράς, εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί και μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί θα είναι λιγότεροι και κακοπληρωμένοι, ενώ οι διευθυντές-μάνατζερ θα αναζητούν χορηγούς για να καλύψουν τα έξοδα

Δεν το βάζουμε όμως κάτω! Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας:
- για ένα 12χρονο υποχρεωτικό, δημόσιο σχολείο για όλους.
- για την κατάργηση των πανελληνίων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
      - για ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,
- για την άμεση αύξηση δαπανών για την Παιδεία.
      -  ενάντια στις συγχωνεύσεις, πόσο μάλλον τις καταργήσεις των σχολείων.

       -  ενάντια στην ύπαρξη φασισμού και τρομοκρατίας στα σχολεία.

Θέλουμε ένα σχολείο που θα παρέχει γνώση με κριτικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα, μακριά από την παπαγαλία και τη γνώση κονσέρβα. Ένα σχολείο που θα είναι κύτταρο ελευθερίας και ισότιμης πρόσβασης στη γνώση, χωρίς τη θηλιά των συνεχών εξετάσεων. Ένα σχολείο που θα χωρά τα όνειρά όλων!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ Ή ΚΑΚΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε και Δ.Ν.Τ.!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ.
ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου