Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής! Ποτέ ξανά φασισμός! ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ


Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη Λαμία
Τρίτη 21 Απριλίου 
Πλατεία Ελευθερίας, 7:00μμ

Αρχίζει τη Δευτέρα 20 Απριλίου η δίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από το μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» της ΧΑ, κρύβονται οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, κρύβονται εκείνοι που επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις επανηλλημένα σε αγωνιστές των κινημάτων, κρύβονται οι ρατσιστές που επιτέθηκαν σε εκατοντάδες μετανάστες σε όλη τη χώρα.

Κρύβονται οι νοσταλγοί της Χούντας των συνταγματαρχών, κρύβονται οι πολιτικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής, που θέλουν να αναβιώσουν τις πιο μαύρες σελίδες που έζησε η ανθρωπότητα με το Άουσβιτς και το Νταχάου, που νοσταλγούν τις θηριωδίες των ομογάλακτών τους στα Καλάβρυτα, στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, το Κομμένο, το Κοντομαρί, τη Βιάνο, το Χορτιάτη.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις δημαγωγίες περί «αντισυστημικής δύναμης», η ΧΑ κρύβει το ρόλο της ως μαντρόσκυλο του συστήματος. Ότι είναι οι οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ότι είναι τα τσιράκια των αφεντικών που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία και υπερασπίζονται τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ότι έχουν πλάτες μέσα στον κρατικό μηχανισμό και τις δυνάμεις καταστολής, την αστυνομία και το στρατό.

Με τη μαζική και συνεχή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, πρέπει να παλέψουμε για να γίνει η δίκη ένα βήμα για να ακουστεί δυνατά η φωνή των συγγενών του Παύλου Φύσσα, των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, των συνδικαλιστών και των αγωνιστών των κινημάτων και της αριστεράς, για να ακουστεί η φωνή της καταδίκης του ναζισμού.

Για το λόγο αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Λαμίας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λαμία, την Τρίτη 21 Απριλίου, στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 19:00.

Η πολιτική της σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την μία πλευρά εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας και στραγγαλίζει τους λαούς με πρόσχημα το Δημόσιο Χρέος και από την άλλη πλευρά χτίζει την Ευρώπη φρούριο. Προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης με το ρατσιστικό δηλητήριο, δολοφονεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου, απελπισμένους ανθρώπους που φεύγουν να σωθούν από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολέμους που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει στις χώρες τους με τις πολιτικές της και τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις. Με αυτό τον τρόπο στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τις φασιστικές συμμορίες.

Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει. Να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και δημοκρατική ελευθερία για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του. Για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο σοσιαλιστικό, χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένο από τα δεσμά της καπιταλιστικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου