Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κινητοποιήσεις για Υγεία - Διόδια - Καραβάνι Αλληλεγγύης αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου ΒΙΟΜΕ - Υπεράσπιση Κυριακάτικης Αργίας


Συλλαλητήριο για την Υγεία στην Άμφισσα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε χθες Παρασκευή στην μεγαλειώδη κινητοποίηση των κατοίκων της Φωκίδας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας στην Άμφισσα, απαιτώντας μαζί με το λαό:
-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
-ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ.
-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.



Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει αύριο Κυριακή 5 Απριλίου στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, η οποία στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στα μετωπικά διόδια της Μαυρομαντήλας Λαμίας, με προσυγκέντρωση στις 11:30πμ στην Έκθεση Λαμίας. Παλεύουμε για:
- Την κατάργηση όλων των διοδίων
- Την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης
- Την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη με τις οποίες το σήκωμα της μπάρας είναι παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Την κατάργηση του εικοσαπλάσιου προστίμου.
- Την αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων και των αστικών υποχρεώσεων για τους αγώνες ενάντια στα διόδια.
- Την απόσυρση της αστυνομίας από τους σταθμούς των διοδίων.


Καραβάνι αλληλεγγύης των εργαζομένων
στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει το Καραβάνι Αλληλεγγύης και Αγώνα των εργαζομένων στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, που θα διασχίσει από τις 3 έως τις 6 Απρίλη όλη τη χώρα για να διαδηλώσει τον δίκαιο αγώνα του και να καλέσει όλους τους εργαζόμενους και το λαό στον αγώνα για να βγουν τα εργατικά δικαιώματα μπροστά, ενάντια στην ανεργία, για να περάσουν τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές στους εργάτες με αυτοδιαχείρηση.


Ποτέ δουλειά την Κυριακή – Νίκη στην απεργία των εμπορουπαλλήλων


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εμπορουπαλλήλων και το δίκαιο αίτημά τους να μην δουλεύουν την Κυριακή. Όχι άλλο βήμα πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε. Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία. Σκεφτόμαστε σαν εργαζόμενοι και όχι σαν πελάτες. Δεν ψωνίζουμε την Κυριακή. Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Όχι στην κυριαρχία της αγοράς στη ζωή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου