Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση ενάντια στην νέα συμφωνία – ενάντια στο νεό μνημόνιο την Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 19:30, Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία


Οι προτάσεις Γιούνκερ δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ είναι μια Ένωση Εγκληματιών, οικονομικών και πολιτικών δολοφόνων, που μέσα απο τη λεηλασία των λαών  επιβάλλουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που εκπροσωπούν.  Γράφουν κάθε έννοια δημοκρατίας και λαική κυριαρχίας στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από την συνέχιση και κλιμάκωση όλης της μνημονιακής κόλασης. Αυτή είναι η "Ευρώπη" που θέλει να "σώσει" ο κ. Τσίπρας.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ έχει ήδη αποστείλει τις δικές της "προτάσεις" οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν μόλις χτες και κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση με κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της σημερινής ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις και σκληρά αντιλαικά μέτρα στο ασφαλιστικό και είναι σαφώς προσανατολισμένες στη λογική και την αντίληψη της Τρόικα και των δανειστών.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιβεβαιώθηκε όλους αυτούς τους μήνες είναι  ότι η πολιτική της υποταγής στην ευρωζώνη και την ΕΕ, και της συμμαχίας με το κεφάλαιο οδηγεί κατευθείαν σε αντιλαϊκές πολιτικής και νέο μνημόνιο. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης εντός του «λάκκου των λεόντων» είναι προδικασμένη και είναι αντιλαϊκή.

Τα "εκλογικά γυμνάσια" της κυβέρνησης δεν είναι για να ενισχύσουν αλλά για να ακυρώσουν την πρωτοβουλία του λαικού παράγοντα και να επικυρώσουν την μέχρι τώρα κατεύθυνση της πολιτικής τους.

Τώρα είναι η ώρα ενός ισχυρού κινήματος που θα αποτρέψει το πέρασμα της νέας συμφωνίας. Για την συνεργασία όλων των ​ κοινωνικών και πολιτικών ​ δυνάμεων που ​ έχουν συμφέρον να ανατραπεί η λεηλασία του λαού και το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου​​.  Για τη συνεργασία των δυνάμεων που​ παλεύουν ενάντια στη νέα συμφωνία - μνημόνιο, για διακοπή των διαπραγματεύσεων και ρήξη εδώ και τώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Για εθνικοποίηση των τραπεζών. Για άμεσα μέτρα βελτίωσης της ζωής των εργαζόμενων. 

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια στις 11 του Ιούνη στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, για να διαδηλώσουμε ότι κανένα νέο μνημόνιο δεν θα περάσει, ότι η ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι όχι μόνο απόλυτα αναγκαία, αλλά και δυνατή!


Στη Λαμία συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 19:30, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου