Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ - Συλλαλητήριο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 8:30μμ στην Πλ. Διάκου - Προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα στις 7:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας





Αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των βάρβαρων καπιταλιστικών μέτρων του 3ου Μνημονίου της νέας μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη βοήθεια των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και καθ’ υπόδειξη και διαταγή της Τρόικας των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, η οποία επανεγκαταστάθηκε ήδη στην Αθήνα.

Στα δολοφονικά για το λαό μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

- Πληστηριασμοί 1ης κατοικίας.

- Για τους αγρότες (παρ’ όλο που μπορεί να μην ψηφιστούν αύριο), προβλέπεται τις επόμενες εβδομάδες η σταδιακή κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών των αγροτών και ταυτόχρονα αύξηση των φόρων, γεγονός που θα συντρίψει την εγχώρια παραγωγή και 600.000 αγρότες-κτηνοτρόφους που ήδη βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26% και μετά στο 29%, ενώ καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες και τριπλασιάζονται οι εισφορές στον Ο.Γ.Α. με την κατώτατη κλάση από 62 ευρώ το μήνα να αυξάνεται σε 180 ευρώ το μήνα.  

- Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργείται όπως είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα διατηρείται για 2 ακόμα χρόνια.

- Μειώνεται σταδιακά το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης.

- Η εισφορά αλληλεγγύης μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα για να παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με άμεση εφαρμογή,  ώστε έως το 2023 να βγαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με πλήρη σύνταξη μόνο στα 67 με 15 έτη (4.500 ημέρες ασφάλισης) ή στα 62 με 40 έτη (12.000 ημέρες) και με μειωμένη στα 62 με 15ετία.

Η κοινωνική κόλαση είναι εδώ και έχει ονοματεπώνυμο: Ευρωζώνη – Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζει τον αγώνα της για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν, την μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων. Με τον οργανωμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία, την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το Συλλαλητήριο που κάλεσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στις 8:30μμ στην Πλατεία Διάκου και καλεί σε Προσυγκέντρωση την ίδια μέρα στις 7:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης Αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, μιας Αριστεράς που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωσή της.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου