Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αντιφασιστική πορεία στη Λαμία για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή



 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στη Λαμία, στην αποψινή αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει στις 7:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Η νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να σπέρνει το δηλητήριο του ενδοεργασιακού εμφύλιου και της στοχοποίησης του διαφορετικού και των πιο πρωτοπόρων τμημάτων του εργατικού και κομουνιστικού κινήματος. Γι’ αυτό δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, γι’ αυτό επιτέθηκε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους μετανάστες. Γι’ αυτό τώρα επιτίθεται σε αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκμεταλλεύεται την όξυνση της κρίσης και τη φτώχεια του λαού για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζομένων από την πραγματική αιτία της δυστυχίας του, που δεν είναι άλλο από το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα και τα αφεντικά τους, την ολιγαρχία του πλούτου, τα συμφέροντα της οποίας υπερασπίζονται με πάθος.  

Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεφοπλιστών, η δημιουργία δουλεμπορικού σωματείου στη Ζώνη, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου ότι «η ρήξη σήμερα θα ήταν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», η υποστήριξη του «ευρώ με σκληρούς όρους» και της Ευρώπης-φρούριο των πολέμων, των πογκρόμ και των φραχτών που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορά της, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εργοδοσίας.

Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν πάρει θάρρος από το γεγονός ότι παρ’ ότι η ηγεσία τους είναι υπόδικη, απολαμβάνει ιδιαίτερης εύνοιας από την πολιτεία και το δικαστικό σύστημα.

Οι μόνοι που μπορούν στην πράξη να τσακίσουν τα σχέδια των φασιστών, να τους απομονώσουν και να τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι το μαχητικό εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, μαζί με τον οργανωμένο λαό. Η ματαίωση της προεκλογικής φασιστοσύναξης στο κέντρο του Πειραιά πριν από λίγες ημέρες στις 11 Σεπτεμβρίου, που τους χάλασε τα σχέδια και τους απομονώσε στα γραφεία τους, το απέδειξε στην πράξη.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στις πολιτικές παλιών και νέων μνημονίων, της Ε.Ε., των κυβερνήσεών τους, της φτώχειας, του αυταρχισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων και  έχει  σαν βασική και απαραίτητη πτυχή την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών. 



Αυτή είναι η καλύτερη τιμή για τους νεκρούς μας, αυτή είναι η καλύτερη τιμή για τον Παύλο Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου