Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ - Συλλαλητήριο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 8:30μμ στην Πλ. Διάκου - Προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα στις 7:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας





Αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των βάρβαρων καπιταλιστικών μέτρων του 3ου Μνημονίου της νέας μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη βοήθεια των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και καθ’ υπόδειξη και διαταγή της Τρόικας των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, η οποία επανεγκαταστάθηκε ήδη στην Αθήνα.

Στα δολοφονικά για το λαό μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

- Πληστηριασμοί 1ης κατοικίας.

- Για τους αγρότες (παρ’ όλο που μπορεί να μην ψηφιστούν αύριο), προβλέπεται τις επόμενες εβδομάδες η σταδιακή κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών των αγροτών και ταυτόχρονα αύξηση των φόρων, γεγονός που θα συντρίψει την εγχώρια παραγωγή και 600.000 αγρότες-κτηνοτρόφους που ήδη βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26% και μετά στο 29%, ενώ καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες και τριπλασιάζονται οι εισφορές στον Ο.Γ.Α. με την κατώτατη κλάση από 62 ευρώ το μήνα να αυξάνεται σε 180 ευρώ το μήνα.  

- Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργείται όπως είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα διατηρείται για 2 ακόμα χρόνια.

- Μειώνεται σταδιακά το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης.

- Η εισφορά αλληλεγγύης μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα για να παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθούς και τις συντάξεις.

- Αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με άμεση εφαρμογή,  ώστε έως το 2023 να βγαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με πλήρη σύνταξη μόνο στα 67 με 15 έτη (4.500 ημέρες ασφάλισης) ή στα 62 με 40 έτη (12.000 ημέρες) και με μειωμένη στα 62 με 15ετία.

Η κοινωνική κόλαση είναι εδώ και έχει ονοματεπώνυμο: Ευρωζώνη – Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζει τον αγώνα της για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν, την μονομερή διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων. Με τον οργανωμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία, την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το Συλλαλητήριο που κάλεσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στις 8:30μμ στην Πλατεία Διάκου και καλεί σε Προσυγκέντρωση την ίδια μέρα στις 7:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης Αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, μιας Αριστεράς που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωσή της.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στο 3ο Μνημόνιο! Όλοι και όλες στους δρόμους! Διήμερο κινητοποιήσεων στη Λαμία ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και για την υπεράσπιση του ΌΧΙ του λαού στο Δημοψήφισμα! Συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, Πλατεία Ελευθερίας, 7:00μμ




Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη.

Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων, με όπλο μαζικής καταστροφής το κοινό νόμισμα.

Η "διαπραγμάτευση" στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα  πανευρωπαϊκό Ιουλιανό πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε το δικαίωμα ούτε και την  εξουσιοδότηση να υπογράψει μια συμφωνία ενάντια στην διπλά εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού, στις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Πρόκειται για ανοιχτή συνέργεια στο ευρωπραξικόπημα.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να  ανατρέψει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και να θυσιάσει ακόμη και τις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο βωμό του νέου Μνημονίου  και των νόμων που υποσχέθηκε να ψηφίσει σε πρωτοφανείς χρόνους και με εκβιαστικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους ουσιαστικά για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μια κυβέρνηση "εθνικης ενότητας" με όλη τον μνημονιακή συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που ο λαός έστειλε στα σκουπίδια. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις οριακές για όποιον μιλάει στο όνομα και για λογαριασμό της Αριστεράς. Η ιστορία δεν κρίθηκε από τους συνεργάτες των κατακτητών-ιμπεριαλιστών, αλλά από τους αντάρτες, από εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντιά τους.

Γι' αυτό καλούμε πριν απ’ όλα το λαό σε  μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, τους νέους μνημονιακούς νόμους και το μαζικό ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να αντιταχθούν σε αυτό το πραξικόπημα και να στρατευτούν στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη.
  
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ 
- ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ
- ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία  ψήφισαν πριν από 7 μέρες ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια. Εμπρός να καταργήσουμε ΟΛΑ τα μνημόνια, παλιά και νέα, με τους αγώνες μας!

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μέτωπο για να νικήσει "το όχι του λαού". Για το ΟΧΙ μέχρι το τέλος.

Συγκέντρωση σήμερα στη Λαμία για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ του λαού
Παρασκευή 10 Ιουλίου, 7:00μμ, Πλατεία Ελευθερίας


 Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

 Στις 5 Ιούλη ο λαός είπε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ. Το ΟΧΙ αυτό είναι μία μεγάλη νίκη των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, την εργοδοτική τρομοκρατία και την άθλια γκαιμπελική προπαγάνδα των καναλαρχών.

Με την ορμητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, μπήκαν ακόμα περισσότερο στην γωνία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΆΜΙ που ταυτίστηκαν με τους δανειστές - δυνάστες, συνεχίζοντας την παράδοση των «ναινέκων» της ελληνικής ολιγαρχίας.

Δεν πέρασε μια μέρα από το δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να πετύχει μια «εθνική ενότητα» με όλα τα ρετάλια του αστικού πολιτικού συστήματος για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας. Όμως στο δημοψήφισμα καταγράφηκε  ξεκάθαρα μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση με αίτημα την αλλαγή σελίδας, ενάντια στα μνημόνια, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και το παλιό πολιτικό σύστημα.

Το περήφανο ΌΧΙ δεν νομιμοποιεί κανένα νέο μνημόνιο ούτε του Γιούνκερ, ούτε αυτά που πηγαινοφέρνει η κυβέρνηση στους «θεσμούς». Την επιτροπεία, τη μείωση στις συντάξεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη συνέχιση της φορολεηλασίας του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια, το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν μπορεί να τα υπογράψει κανένας γιατί τα έχει απορρίψει ο λαός με τους αγώνες του και με το δημοψήφισμα.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΡΗΞΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ 

Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών  και οι τελευταίες εξελίξεις έκαναν ξεκάθαρο ότι οι λεγόμενοι «εταίροι» δεν είναι παρά αδίστακτοι «οικονομικοί δολοφόνοι» που θέλουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν την βάρβαρη πολιτική τους. Αγνοούν προκλητικά τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Έκλεισαν τις τράπεζες, για να εκβιάσουν και να πνίξουν έναν ολόκληρο λαό.

Δεν υπάρχει «τρίτος δρόμος», ανάμεσα στην ρήξη και την υποταγή. Δεν μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια με «διαπραγματεύσεις» και σε συμφωνία μαζί τους,όταν αυτοί έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά των αποφάσεων. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να δικαιωθεί η λαχτάρα του ελληνικού λαού για ζωή αξιοβίωτη, χωρίς χρέος, μνημόνια και επιτροπεία, και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΗΞΗ

Για να σταματήσουν οι εκβιασμοί, για να επιβιώσει ο λαός πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα:

- Παύση πληρωμών, να μην πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ και διαγραφή του χρέους.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, αποκοπή τους από το ευρωσύστημα, έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος.
- Έξοδος  από την ευρωζώνη για να λυθεί το θέμα της χρηματοδοτικής ομηρίας από την ΕΚΤ  και  αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
- Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων. 
- Εθνικοποίηση και λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις  μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού. Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι εκβιασμοί, η κερδοσκοπία, οι υποχρεωτικές αργίες των αφεντικών. Μέτρα σε βάρος του κεφαλαίου για να ζήσουν ο λαός κι οι εργαζόμενοι.

ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ

Αυτές δεν είναι προτάσεις για ένα αόριστο μέλλον. Είναι άμεσες προτάσεις για να επιβιώσουμε και να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο πέρα από την κόλαση των «προγραμμάτων διάσωσης». Τα μέτρα αυτά μπορεί να τα επιβάλλει μόνο ο οργανωμένος λαός. Με λαϊκές επιτροπές στήριξης του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με αλληλεγγύη και αγώνα.



Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το ιστορικό ΟΧΙ του λαού, αφετηρία εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια




Το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού αποτελεί μία μεγάλη νίκη της λαϊκής αντίστασης, αξιοπρέπειας και ανυπακοής, απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο.

Πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες μια εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται με τόσο σκληρούς ταξικούς όρους και πρώτη φορά καταγράφεται μια τόσο καθαρή ταξική ψήφος. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι το ΟΧΙ των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι και ενάντια στο ΝΑΙ της πλουτοκρατίας, της ευρωκρατίας, του φόβου. Εκφράζει την απόφασή των εργαζόμενων να τελειώνουν με τα μνημόνια, τη φτώχια, την επιτροπεία, τον μονόδρομο που έχει επιλέξει η ελληνική αστική τάξη, να τελειώνουν με τους εκβιασμούς της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός με την είσοδό του στο προσκήνιο, με τη συγκλονιστική κινητοποίησή του και την ψήφο του στο δημοψήφισμα κυριολεκτικά συνέτριψε μαζί με τους εκβιασμούς της ΕΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, την γκαιμπελική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, την επιστράτευση όλου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι με τη συνδρομή δημοτικών – περιφερειακών αρχών και των διεφθαρμένων εργοδοτικών συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ.

Αποτελεί παράλληλα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που επιχείρησε και συνεχίζει να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα σα διαπραγματευτικό χαρτί για ένα νέο μνημόνιο, όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής, με την αποπομπή του υπουργού οικονομικών με απαίτηση των δανειστών και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με στόχο τη συνδιαμόρφωση πρότασης συμφωνίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εξαργυρώσει το συντριπτικό λαϊκό όχι σε ένα νέο μνημόνιο σαν αυτό που πρότεινε πριν το δημοψήφισμα. Το όχι στις προτάσεις των δανειστών είναι όχι και στο δικό της μνημόνιο!
  
Πριν να στεγνώσει το «μελάνι» του δημοψηφίσματος, το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών για το πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση και υπεξαίρεση του μεγαλειώδους και ταξικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο χτεσινό δημοψήφισμα! 

Το ΟΧΙ του λαού ήταν ΟΧΙ ρήξης με το σάπιο πολιτικό σύστημα που σύσσωμο  υπεράσπισε το ΝΑΙ, δεν ήταν όχι συνεννόησης με το σκυλολόι των μνημονιακών κομμάτων.

Ήταν μαζικό ΟΧΙ, για να γίνουν μονομερείς ενέργειες σε όφελος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και όχι για αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, για συμφωνία με τους δανειστές.

Ήταν ηχηρό ΟΧΙ για το τέλος της λιτότητας, των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και όχι για την συνέχισή τους. 

Ήταν ένα ΟΧΙ που έβαλε ξεκάθαρα πάνω από την παραμονή στην ευρωζώνη τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ μπορεί να μην υπέγραψε το κείμενο, αλλά τοποθετήθηκε με τη σειρά ενάντια στην έξοδο από την ευρωζώνη, ρίχνοντας νερό στον μύλο του ευρωμονόδρομου!

Ο λαός μίλησε. Η επόμενη μέρα πρέπει να σημάνει το ξεδίπλωμα της λαϊκής εργατικής αντεπίθεσης. Για να μην υπάρξει κανένα νέο μνημόνιο και αντίθετα να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Για να επιβληθούν «μονομερώς», εδώ και τώρα, τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα και ανάγκες, στους μισθούς και τις συντάξεις, στη δημοκρατία και στους εκβιασμούς εργοδοτών-τραπεζιτών-καναλαρχών.!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη του ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ.

Θα συμβάλλουμε άμεσα στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να γίνουν πράξη αυτά που ψήφισε ο λαός ενάντια στη προοπτική οποιουδήποτε νέου μνημονίου, για «μονομερείς» αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ενάντια στην φορομπηξία και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στις κυβερνητικές προτάσεις για νέα συμφωνία.

Για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Για ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ρήξη, για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ




ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Στις  5 Ιούλη δίνουμε μια από τις πιο μεγάλες μας μάχες! Η ΕΕ, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι καναλάρχες μας καλούν να ψηφίσουμε ναι. Να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στο λαιμό μας! Μαζί τους τα κόμματα του μνημονίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά και οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ.

Εκβιάζουν με τις κλειστές τράπεζες αυτοί που έχουν δισεκατομμύρια στην Ελβετία! Μιλάνε για τις ουρές των συνταξιούχων και των ανέργων αυτοί που έκαναν τις μαζικές απολύσεις και κατάκλεψαν τα ταμεία. Θέλουν το λαό υποταγμένο για να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ

ΌΧΙ στην κόλαση των μνημονίων. Στην ντροπιαστική επιτροπεία. Στις συντάξεις πείνας. Στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Στην φορολεηλασία του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια. Στην ανεργία. Στο ξεκλήρισμα των αγροτών. Στη μετανάστευση των νέων.

ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ

Τέσσερις μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, η κυβέρνηση πηγαινοέρχεται με προτάσεις  στους «θεσμούς». Ζητάει «παράταση του υφιστάμενου προγράμματος», ή  «νέο πακέτο διάσωσης», προσθέτει νέα μέτρα, πάνω στα 8 δις.

Φτάνει πια με τη «διαπραγμάτευση». Η «διαπραγμάτευση» σημαίνει νέα μνημόνια. Όσο η κυβέρνηση επιμένει να μιλάει για διαπραγμάτευση, όσο αρνείται να πάρει μονομερώς μέτρα υπέρ του λαού, τόσο κονταίνει η δυναμική του όχι και τόσο σηκώνουν κεφάλι οι μνημονιακές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ  γυρνάει την πλάτη στον λαό. Με την απαράδεκτη στάση του για «άκυρο» ενισχύει αντικειμενικά την ΕΕ, τον Γιούνκερ, τους βιομήχανους, την επίθεση ενάντια στον λαό.  Έχει τεράστιες ιστορικές ευθύνες

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΟΧΙ:

  • στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους
  • στη διαπραγμάτευση, τα παλιά και νέα μνημόνια
  • στο χρέος, το ευρώ και την ΕΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδος  από την ευρωζώνη και  αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. για να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, για να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων, να σβηστούν τα κόκκινα δάνεια στους φτωχούς, να γίνουν δημόσιες επενδύσεις.
  • Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εργαζομένων. 
  • Λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού.
Για να ζει ο κόσμος της δουλειάς με αξιοπρέπεια και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια του κόσμου της εργασίας.

Πολλές φορές η ιστορία των λαών κρίθηκε σε ένα μεγάλο ΝΑΙ ή σε ένα μεγάλο ΟΧΙ.
 

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ - ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΡΗΞΗ