Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταγγέλλει τις συλλήψεις μαθητών που έγιναν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου σε υπό κατάληψη σχολεία της Λαμίας. Η δοσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού επιχείρησε να καταστείλει τον αγώνα των συνταξιούχων και των αγροτών, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, και τους αγώνες όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στα καπιταλιστικά Μνημόνια και υπερασπίζονται το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή, βάζει τώρα στο στόχαστρο και 17χρονα παιδιά που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, για μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα παρέχει ουσιαστική γνώση σε όλα τα παιδιά.

Η δοσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που λίγες μέρες πριν ξεπούλησε όλη την δημόσια περιουσία στους δανειστές, που εφαρμόζει τα καπιταλιστικά Μνημόνια των ΕΕ-ΔΝΤ «καλύτερα» και πιο πρόθυμα από κάθε προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση, που έχει καταστρέψει τη δημόσια παιδεία και υγεία, που έχει καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, που συμπράττει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, που εφαρμόζει τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ ενάντια στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αυτή η κυβέρνηση, μεταχειρίζεται όλο και πιο συχνά την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία για να στηρίξει την πολιτική της.

Οι μαθητές που συνελήφθησαν ζητούσαν τα αυτονόητα. Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας για να μπορούν να έχουν ανθρώπινο σχολικό περιβάλλον, ένα καλύτερο σχολείο, μια καλύτερη δημόσια εκπαίδευση. Όμως, τα χρήματα που έπρεπε να τροφοδοτούν τη δημόσια παιδεία, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών δορυφόρων, τα δίνουν κάθε μήνα στους δανειστές, στην ΕΚΤ, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ.

Ο μόνος δρόμος για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να υπάρξει ποιοτική, δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία είναι η ανατροπή των μνημονίων, είναι η μονομερής διαγραφή του παράνομου και τοκογλυφικού χρέους, είναι η έξοδος της χώρας από το σφαγείο της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το δυνάμωμα των εργατικών αγώνων. Κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο,  κάθε επιτροπή αγώνα,  κάθε αγωνιστική ομοσπονδία, πρέπει να πάρει αποφάσεις για πανεργατική απεργία με πολιτικά αιτήματα τώρα, χωρίς να περιμένει τι θα κάνει η κάθε ελεγχόμενη κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο έτσι μπορούμε να οικοδομήσουμε την αριστερή εργατική αντιπολίτευση από τα κάτω, που θα ανατρέψει τα μνημόνια και την αποικιοκρατική επιτροπεία των ΕΕ-ΔΝΤ, ώστε να βρεθούν και τα απαραίτητα κονδύλια για τις τεράστιες ανάγκες που έχει το δημόσιο σύστημα παιδείας, σε καθηγητές και δασκάλους, σε κτίρια, σε λειτουργικά έξοδα, σε αίθουσες, σε υλικά, σε δωρεάν ποιοτικά βιβλία και για ότι άλλο χρειάζεται.

Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ όλες οι κατηγορίες ενάντια στους μαθητές και στους γονείς τους. Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου