Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Όχι στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.


Τα όσα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνέβησαν και ειπώθηκαν από μια μικρή μειοψηφία περ. 10 ατόμων την Πέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο της Άμπλιανης στη Λαμία, σίγουρα δεν εκφράζουν την άποψη των περ. 500 γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αυτού. Τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε και θα πάνε στο σχολείο, ενάντια στους λίγους ξενόφοβους ρατσιστές που θέλουν να στερήσουν από 10χρονα παιδάκια το πανανθρώπινο δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Οι περισσότεροι από αυτή τη μικρή μειοψηφία που πρωτοστάτησαν στα γεγονότα της Πέμπτης, δεν ήταν καν γονείς ή κηδεμόνες μαθητών του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου. Ένας από αυτούς που πρωτοστάτησε και εξέφρασε πρώτος αυτές τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις, και έπειτα εμφανίστηκε και στα ΜΜΕ, δεν είναι ούτε γονέας ούτε κηδεμόνας στο σχολείο αυτό. Είναι δημοτικός σύμβουλος Λαμίας και εκλεγμένος με την παράταξη του νυν Δημάρχου Λαμιέων. Με ποια ιδιότητα και με ποιο δικαίωμα βρίσκονταν μέσα στη συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου ο ίδιος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που εξέφρασαν ρατσιστικές απόψεις και δεν ήταν γονείς ή κηδεμόνες;

Καλούμε τον Δήμαρχο Λαμιέων να πάρει θέση και να πει στο λαό της Λαμίας, αν συμμερίζεται τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις του δημοτικού του συμβούλου. Καλούμε και τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, να τοποθετηθούν δημοσίως για το αν συμμερίζονται ή όχι τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις του συνυποψήφιου και συναδέλφου τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα, όλους τους φορείς της πόλης της Λαμίας, την εκπαιδευτική κοινότητα και την πλειοψηφία των γονιών και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της πόλης της Λαμίας να πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν. Γιατί η σιωπή ή τα μισόλογα ισοδυναμούν με συνενοχή. Ή είναι με τη δημοκρατία, την ισότητα μεταξύ ανθρώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα της μόρφωσης, την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων με αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμό, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη, ή είναι με τις άναρθρες κραυγές, τους προπηλακισμούς, τον εκφοβισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία, και τις μισανθρωπικές και φασιστικές-ναζιστικές αντιλήψεις για ανώτερες και κατώτερες φυλές και ανθρώπους.

Το προσφυγικό το χρησιμοποιεί εδώ και ένα χρόνο η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπροσανατολίζει το λαό από την εφαρμογή των καταστροφικών για το λαό καπιταλιστικών μνημονίων. Το χρησιμοποιεί και η ακροδεξιά νομίζοντας ότι θα μαζέψει ψήφους, προσπαθώντας σαν πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου να στρέψει την οργή του λαού για τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του, όχι ενάντια στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που επιβάλλουν και εφαρμόζουν τα Μνημόνια, αλλά ενάντια στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως οι πρόσφυγες πολέμου και οι μετανάστες.

Στη σημερινή καπιταλιστική κρίση που διανύει η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη, το μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποιεί την ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τον φασισμό, για να σπέρνει διχαστικές, μισαλλόδοξες, και ανταγωνιστικές λογικές στους κόλπους της εργατικής τάξης, ως ανασταλτικό εμπόδιο απέναντι στην οργάνωση του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

Τον δρόμο τον έστρωσαν οι πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο, με τα κλειστά σύνορα, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, της βάρβαρης λιτότητας και των μνημονίων, του νέου εργασιακού μεσαίωνα ιδιαίτερα για τους νέους, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων, του ακρωτηριασμού των δημοκρατικών και  λαϊκών ελευθεριών.

Ήταν συνειδητή ρατσιστική πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαταστήσει τους πρόσφυγες πολέμου σε καταυλισμούς μακριά από τα αστικά κέντρα σε απομονωμένες περιοχές όπως η Ριτσώνα και οι Θερμοπύλες, και όχι εντός των αστικών κέντρων. Οι πρόσφυγες πρέπει να εγκατασταθούν εντός του αστικού ιστού, πρέπει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, πάντα με σεβασμό στη διαφορετικότητά τους. Αλλιώς θα απομονωθούν και θα γκετοποιηθούν.

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή οδηγεί σε νέες σφαγές αθώων για τα ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και ξεριζώνει χιλιάδες αμάχων από τις εστίες τους, οδηγώντας τους στο δρόμο της προσφυγιάς. Όσο υπάρχει πόλεμος, τόσο θα υπάρχουν πρόσφυγες πολέμου. Όσο υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, τόσο θα υπάρχουν οικονομικοί μετανάστες.

Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η επαναστατική πάλη των λαών, ο κοινός αγώνας για τα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα, ενάντια στις άρχουσες τάξεις που πάντα υποδαυλίζουν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, για να τους διασπούν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα, μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον καπιταλισμό και τον πόλεμο και ενισχύουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αγωνιζόμαστε να μην υπάρχουν γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγωνιζόμαστε για ανοικτές πόλεις και ανοιχτά σύνορα, για την ελεύθερη μετακίνηση όλων των ανθρώπων, για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρεπή στέγη,  την παιδεία και την υγεία για όλο το λαό και για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Αγωνιζόμαστε να παρακολουθήσουν τα προσφυγόπουλα το κανονικό πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς και να μην υπάρξουν σχολεία - γκέτο που θα λειτουργούν μετά το κανονικό σχολικό πρόγραμμα ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Παλεύουμε ώστε να φύγει η FRONTEX και το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και σ’ όλη τη Μεσόγειο. Να σταματήσει κάθε πολεμική επέμβαση. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα. Να πάψει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική επιχείρηση εκτός των συνόρων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να μην πληρώσει ο λαός την κρίση του καπιταλισμού με φτώχια, ανεργία, πολέμους. Πλήρη δημοκρατικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους εργαζόμενους και την νεολαία. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου